POČETNA         BIOGRAFIJA         FOTO GALERIJA         VIDEO GALERIJA        NOVOSTI         KONTAKT

ISKUSTVO U RADU

Pozorište

Svoje iskustvo „na daskama koje zivot znace“ pocela mnogo pre Akademije, od nosecih uloga u dramskoj sekciji Gimnazije i SKC-u Kragujevac, do profesionalnih angazmana u pozoristu poput uloge kceri u vodvilju „Hotel slobodan promet“ po tekstu Zorza Fejdoa u reziji Dragana Jakovljevica sezona 2003/2004, i uloge devojke u komadu „Milos Veliki“ a u reziji Nebojse Bradica 2004. godine u produkciji Knjazevsko serbskog teatra.

Na Akademiji je u okviru ispitnih zadataka odigrala brojne uloge od Antigone, Lejdi Magbet preko Megi u komadu Tenesija Vilijamsa „Macka na usijanom limenom krovu“, Sarke iz „Ozaloscene porodice“ , Nore u „Lutkinoj kuci“ Henriha Ibzena i dr. Ispiti su izvodjeni u Beogradskom dramskom pozoristu, ali i u Narodnom pozoristu u Beogradu, u Knjazevsko srpskom teatru u Kragujevcu , kao i na Joakim festu u Krusevcu. Od njih je mozda najzapazenija bila uloga Kristinice u predstavi „Medju Igre“ Migela de Servantesa, odigrana na Sterijinom pozorju mladih 2008. godine u Novom Sadu.

U pomenutoj diplomskoj predstavi „Ludi od ljubavi“ po tekstu Sema Separda a u reziji Katarine Vrazalic odigrala je ulogu Mej, a predstava je imala izvanredan uspeh i uvrscena je u redovni repertoar Zvezdara teatra u sezoni 2010/2011.

Nakon zavrsetka Akademije dosle su uloge: Dusti u komadu Harolda Pintera „Vreme zabave“ i uloga Djile po tekstu Harolda Pintera „Jos jedno pred odlazak“ u eksperimentalnom projektu u reziji dr Aleksandra Dundjerovica – projekat nazvan „Klub novi svetski poredak “ a radjen u kooprodukciji Kolektiv teatra iz Mancestera i Knjazevsko srpskog teatra godine 2009. Ova predstva dobila je nagradu za kolektivi glumacki ucinak na Davila StudioInterfestu u Pitestiju- Rumunija 2009.godine. I iste godine odigrala je i ulogu Irine u komadu „Cherry Orchad“ Kolektiv teatra iz Londona. Ova predstava dobila je nagradu za najbolju predstavu na Joakim interfestu 2009.

Od juna 2010. igra ulogu Antoanete u kultnoj predstavi „Buba u uhu „ Zorza Fejdoa, u reziji Ljubise Ristica u Jugoslovenskom dramskom pozoristu, koja je na redovnom repertoaru od 1971.godine.

Film, Radio i televizija

Pocela je od voditelja kulturno umetnickih desavanja grada Kragujevca da bi ubrzo presla na „Radio 9“ gdje je kao voditelj-spiker vodila celodnevni program i ubrzo dobila i autorsku emisiju. U saradnji sa produkcijskom kucom „Key production“ iz Beograda radila je sinhronizaciju u projektu od cak 60 crtanih filmova.

Na konkursu RTS-a za voditelja Evrosonga 2008. godine od 1000 kandidata usla je u uzi izbor od 45, te je tako ucestvovala u snimanju serijala Evropsko lice koji se emitovao na RTS-u.
Od 2009. godine je snimila i pet epizoda u cuvenoj seriji Radosa Bajica „Selo gori a baba se ceslja“ gde je tumacila ulogu medicinske sestre.
Neke od tih epizoda su usle u sastav filma Radosa Bajica pod nazivom „Selo gori, i tako...“ cija je premijra bila 2009. godine.
Trenutno snima Tv seriju 'Igra Istine' po tekstu Djordja Milosavljevica, u reziji Vladimira Tagica i Dejana Zecevica, ciji je i producent.I gra jednu od glavnih uloga, ekstravagantnu, mladu i ambicioznu bankarku Sandru.

OBRAZOVANJE

  • Osnovnu skolu „Treci Kragujevacki Bataljon“ završila u Kragujevcu 2001.godine.
  • Iste godine upisuje „Drugu Kragujevacku Gimnaziju“, gde je bila prva generacija specijalizovano filoloskog odeljenja.
  • U jesen 2005.godine upisuje se na „Akademiju lepih umetnosti“ u Beogradu,
  • smer – gluma u klasi profesora Nebojse Bradica i asistenta Andreja Shepethovskog
  • Marta 2009. godine na ovom smeru je i diplomirala predstavom „Ludi od ljubavi“ izvedenoj u Beogradskom dramskom pozoristu u Beogradu, i time postala prvi diplomirani student profesora Nebojse Bradica.
  • Nakon ovog cetvorogodisnjeg skolovanja stice zvanje: diplomirani dramski umetnik- master strucnog stepena.
  • Trenutno poshadja casove klasickog i modernog baleta kod prof. Petra Pjera Rajkovica, kao i casove solo pevanja kod prof. Aleksandre Rakic.

UKRATKO O NEVENI

Vlada jezicima: engleskim, francuskim, spanskim i latinskim, od kojih engleski govori perfektno s obzirom na duzi period boravka u SAD-u.

Sest godina se bavila sportskim plesom i takmicila se u svim kategorijama. Velika strast, pored verbalnog teatra joj je pevanje i ples pa zato jedva ceka da se okusa i u muzickom pozoristu, stoga pohadja casove pevanja i ima svog korepetitora.

Ima u planu specijalizaciju u inostranstvu i to najverovatnije u oblasti muzickog pozorista.

Njen zivotni moto je „Biti spreman - to je sve“ - W. Sekspir
izrada web sajtova Sva prava zadržana, Nevena Ljubic 2011
en | sr